e-sigaretter-trygg-røyk-imageHva er e sigaretter, og hvordan virker de?

De ser ut som ekte vare. Tippen gløder når du inhalerer. Når du puster ut, blåser du ut en sky av det som ser ut som røyk. Det er damp, lik den tåken du kan se på rockekonserter. Dette er såkalt Aerosol og er ikke røyk selv om det ser slik ut.

Alle e sigaretter fungerer i utgangspunktet på samme måte. Inne er det et batteri, et varmeelement, og en patron som inneholder nikotin og andre væsker og smakstilsetninger. Funksjoner og prisene varierer. Noen av e sigarettene er engangs. Du bruker dem til de er tomme, og så kaster du dem. Andre har et oppladbart batteri og gjenfyllbare patroner.

Er e sigaretter trygge å bruke?

Nikotinen inne i kassetten er vanedannende. Når du slutter å bruke den, kan du få abstinenssymptomer, inkludert irritabilitet, depresjoner, rastløshet og angst. Men slik er det også når du slutter med nikotin i form av vanlig tobakksrøyk eller snus. Nikotin kan være farlig for personer med hjerteproblemer. Det kan også skade blodårene dine over tid.

Så langt tyder bevis for at e-sigaretter kan være tryggere enn vanlige sigaretter. Den største faren fra tobakk er røyk. Snus har vist seg å være vesentlig tryggere, og skader ikke lungene i allefall, selv om det er forbundet en viss risiko med snusing siden den inneholder over 2000 kjente giftstoffer. e-sigaretter brenner ikke. Tester viser nivåene av farlige kjemikalier de avgir er en brøkdel av hva du ville få fra en vanlig sigarett. Men hva som er i dem kan variere. I dag bruker man hovedsaklig to stoffer. PG og VG samt nikotin. Det har blitt utført en rekke studier på disse stoffene, og det har så langt ikke blitt dokumentert noen form for skadeeffekt av disse. Men så har ikke disse vært i bruk så altfor lenge heller da.

Uansett så er det lurt å velge en e sigarett med nikotin fra en kvalitetsleverandør, og ikke kjøpe fra øst-europa eller Asia. Da risikerer man farlige forbindelser, og kan bli syk. Dessuten er e sigaretter lagd i disse landene av veldig dårlig kvalitet når det gjelder smak også.

E sigaretter er mye mindre skadelig enn sigaretter. Men vi vet fortsatt ikke nok om de langsiktige risikoer eller effekten av passiv eksponering.

For og imot:

E sigaretter har utløst en voldsom debatt blant helseeksperter som har samme mål – å redusere sykdom og død forårsaket av tobakk. Men de er uenige om hvorvidt e sigaretter gjøre problemet bedre eller verre.

Uansett kan vi med sikkerhet si at de farlige stoffene som finnes i tobakk ikke eksisterer i e sigaretter, slik at man har i utgangspunktet kun Nikotin som vanedannende stoff og som er giftig. Mens tobakk inneholder over 4000 tilsetninger der mange av dem er kreftfremkallende og flere av dem direkte skader vårt DNA. Så selv om kanskje e sigaretter ikke er 100% bra, så vil vi anta at de er vesentlig tryggere enn tobakk.

Prøv e sigaretter med opptil 85% rabatt NÅ!

Dansmoke v7
74% Rabatt
✔ Nytt og Spennende Konsept
✔ 74% Rabatt (Kun 99,-)
✔ Gratis Frakt
✔ Ingen Kjøpsforpliktelser
✔ 14 Dagers Angrefrist
Dansmoke Classic
85% Rabatt
✔ Bestselgeren
✔ 85% Rabatt (Kun 99,-)
✔ Gratis Frakt
✔ Ingen Kjøpsforpliktelser
✔ 14 Dagers Angrefrist